laupäev, juuni 17, 2006

Kammerkoor Flora

Eile käisime Uduvere kirikus Kammerkoor Flora kontserdil. Mina sain asjast teada vaid 20 minutit enne kontserdi algust. Õnneks jõudsime emaga täpselt õigeks ajaks (hea küll, paar minutit hiljem!) kohale ja saime enne koori kirikusse sisse minna. Heli oli meile esimeses reas kohti hoidnud.

Kavas oli palju lugusid, mis tundusid olevat ladina- või itaaliakeelsed vaimulikud laulud. Peale nende ka pisut W.A. Mozartit, spirituaal "Swing Low", eestlastest autoritelt Cyrillius Kreek'i "Jumal, maa ja teava looja" ning koori ühe dirigendi Erki Meisteri 2 laulu "Credo" ja "Muinasjutt" (viimane oli ka minu vaieldamatu lemmik).

Kontserdi lõpus ei tahtnud aplaus vaibuda. Esinejad said palju lilli (kaasa arvatud kirikus kaunistuseks olnud kunstlilled) ja tänusõnu. Selle eest laulsid nad veel 3 laulu. Veel mõned tänusõnad ja koor lahkus ühe eriti laheda laulu saatel kirikust. Publik (ehk siis meie) järgnes neile ja me saime kahele poole kiriku sissekäigu juurde üles rivistunud laulva koori vahelt läbi jalutada. See oli nii lahe!

Väljas laulsid esinejad meie heameeleks veel paar lugu ja lõpetasid lauluga"Oot-oot-oot-oot otsa lõppe..." (mille õiget pealkirja ma tegelikult ei tea).

Kokkuvõtteks oli kontsert megahea ja eriti lahe oli see, et koduteel sain kavala nipi abil isegi ema "multikakiirendust" tegema:D