esmaspäev, juuni 05, 2006

Ettevalmistused

Suure sündmuse ettevalmistamine tähendab päris palju planeerimist. Eriti siis, kui asjaosalised ise midagi teada ei tohi ja meie eriti head luiskajad pole. Minu ülesandeks oli muretseda kodu korrasoleku, kaunistuste ja toidu eest, kuna võtsin aastapäeva-nädalaks lühikese puhkuse.

Pärast igasuguseid pööraseid ja imelikke mõttevälgatusi otsustasime teha aukirjad asjaosalistele, väikesesd meened külalistele ja ühe plakati. Paar nädalat varem hakkasin tegema nimekirja asjadest mida oleks vaja osta ja lõpuks ometi sain minna poodi ja osta kokku kõikvõimalikke toakaunistusmaterjale:D
Ka aukirjad tegin nädal aega varem valmis.

Timo ülesanne oli voodi ja kõik muu sellega seonduv. Samuti aitas ta kaasa minu jooniste toormaterjali osas (ma ei saanud ju ometi ema käest lina küsima hakata!).

Heli tegeles voodi ja külalistega.

Esmaspäeval olin üksinda kodus. Ärkasin varem, et kõikide toimetustega enne õhtut valmis saada: oli ju vaja muru niita, pesu pesta, pulmapiltidest meened valmis teha, plakat joonistada ja vanaemaga tordi asjad ära osta.
Kuna plakat oli ainuke asi, millest vanemad teada ei tohtinud, alustasin sellest: laotasin riide köögis põrandale maha ja kleepisin teibiga kinni. Alguses joonistasin rasvakriidiga kaardi peal olnud joonise riidele ja alles siis julgesin päris värviga teha. Loomulikult jäi osa värvi riietele ja pisut läks ka põrandale, sest tuleb välja, et plasttopsid ei olegi eriti sobivad värvi hoidmiseks:p Suurem üllatus ootas mind siis, kui riide põrandalt üles tõstsin: joonistatu ja teibi liim olid täitsa kenasti reliini peale jäänud... Viisin siis riide peal oleva asja Karini tuppa kuivama ja hakkasin põrandat küürima. See polnudki nii lihtne! Umbes poole tunniga sain musta värvi maha, aga vastu valgust vaadates võis sealt endiselt välja lugeda, et Maiel ja Raivol 25 on. Kui põrand puhas, mõtlesin välja, et see värv on suhteliselt tugeva lõhnaga ja toas seda "peita" ei saa. Pakkisin ta kokku ja viisin trepi alla homset päeva ootama.

Jätkasin üheaegselt muru ja pesudega. Umbes 2 tundi jätkasin. Siis tuli meelde, et vanaemaga vaja ju poodi minna. Käisime poes ära ja ülejäänud päeva veetsingi kas pesukausi või muruniidukiga ringi jalutades. Lõpetasin umbes 23-ajal muruga.