teisipäev, juuni 06, 2006

Hõbepulmad

Hommik. Keegi koputab mu toa uksele, kuigi ma olen üksinda kodus. Jube vara on. Mõmisen midagi ja uks läheb lahti: Timo on voodimaterjalidega kohal ja tahaks need kuskile tuulduma panna. Koos leiame parima lahenduse. Jään uuesti magama.

Teist korda ärkan telefoniäratuse peale ja see tähendab seda, et on tõepoolest aeg tõusta.
Tänane plaan sisaldab koristamist, söögi tegemist ja toa kaunistamist. See on vähemalt hommikune plaan.

Pool maja sain kiiresti korda. Asja lihtsustamiseks vean vanemate voodist tekid-padjad juba Karini tuppa ära.

Pärast seda kui Timo madratsiga tagasi jõudis, hakkasime vanemate tuba ringi planeerima: mitte ükski asi (peale laelambi ja ahju) ei jäänud oma vanale kohale. Kappide liigutamisel tulid appi sussid, kes aitasid suurtel kappidel toas ringi sõita. Pidevalt tekkis pisikesi probleeme, mille peale mitte keegi varem tulnud polnud, aga kaks pead on ikka kaks pead ja enne õhtut oli tuba paigas.

Pärast seda tõi Timo Karini ja vanaema alevist ära.
Vanaema panime salatikartuleid koorima-hakkima, Karin ja Timo panid tee otsa elektripostide vahele pulmakutse pildi, värava juurde juba tuntud „Tere tulemast!” ja toa ukse (tänu vanaema ideele) kohale „Hõissa pulmad!”.

Kööki riputasime kamba peale nii palju krepp-paberit ja värvilisi linte, kui palju kleepimisruumi jätkus.

Toidukaubad pidi tooma Heli ja seetõttu ei saanud me enne tema tulekut sellega eriti tegeleda. Peagi pärast seda, kui ta jõudis, saabusid ka esimesed külalised. Suurema peo traditsiooni kohaselt panime nad kõik süüa tegema ja nii saime enne ema-isa tulekut ka salatid-spagetid valmis.

Kui tuttav auto tee pealt paistma hakkas, varjusime maja tagumisse ossa. Heli ja Timo jäid kööki, et vanemad kiirelt nende tuppa juhatada. No see „kiire” võttis ikka aega! Lõpuks nad siiski jõudsid oma tuppa ja meie oma kambaga järgnesime, et õnne soovida. Üllatus oli päris suur:D

Pärast sõime-jõime-jutustasime. Õhtupoole saime (kõik „tütred” said) suure tähtpäeva puhul igaüks endale kas õuna- või ploomipuu, mille kohe ka ära istutasime. Pean kohe ära märkima, et vähemalt augud kaevasime ise!:D

Pärast puutseremooniat jagasime vanematele ja ämmadele aukirjad ning külalistele mälestuseks hõbepulmast pildimeened „päris” pulmast (neid saab vaadata Karini ja Heli blogidest).

Mõned pildid ka: