neljapäev, veebruar 03, 2011

Elu-olu

Eelmisel pühapäeval oli meil igav ja kuna hetkel toimub ainult üks ekskursioon (sest peaaegu kõik on vihmahooaja tõttu üleujutatud või liiga ohtlike teede taga), käisime metsas paadiga sõitmas. Tegemist oli "ojaga", mis on tegelikult üleujutatud mets ja tekib vihmahooajal risti üle ühe tee. Umbes kaks tundi sõitsime seal metsas ja lähedalasuvatel järvekestel ringi. Hästi ilus oli. Ja krokodilli ja merikotkast nägime ka!

Eile hommmikul saime lõpuks ometi oma Vormel 1 piletid kätte! Nüüd on täiesti-täiesti kindel, et 8.-10. aprilli veedame Malaysias Sepangi ringrajal esimese kurvi juures oleval tribüünil! Maja parimad kohad!

Rongipiletid Alice Springsi (selle suure punase kivi ja Austraalia Kuningate kanjoni juurde) ja Adelaide' ostsime ka ära: 16. veebruaril sõidame Darwinist Alice Springsi ja 24. vebruaril sealt edasi Adelaide'. Alice Springsis vaatame kivi ja muud asjad kolme päevaga üle ja eks ma pärast kirjutan, mis ülejäänud nädalaga keset kõrbe peale hakkasime:)

Ja seda ka veel, et see tsüklon Yasi, mis Austraalia idakaldal pahandust tegi, on nüüdseks taandunud 5-taseme tsüklonist 1-taseme omaks. Ametnikud räägivad, et tegemist oli oluliselt hullema tsükloniga kui 74-aasta Tracy, mis Darwini maatasa tegi. Telekast ainult seda näitabki. Idakalda majad, puud ja viljapõllud said päris kõvasti kannatada ja ootavad nüüd tormi poolt põhjustatud üleujutusi. Õnneks ei ole ükski inimene tõsiselt kannatada saanud (tundub, oli Tracy-kogemus õpetas nii mõndagi).

Igatahes meie siin Jabirus oleme selle kurja-aga-vaibuva Yasi tee pealt õnneks väga kaugel ja parimal juhul saame õhtul veidi vihma (mis oleks täiesti tervitatav, sest praegusel väidetaval "vihmahooajal" oleme siiani kummaliselt vähe näinud).