esmaspäev, august 25, 2008

Palju õnne, Ly ja Kaimo!

Laupäeva hommikul "kiire" valmispanek ja suund Pärnu poole - perekonnaseisuametisse. Kui meie kohale jõudsime, ootasid veel lähemad sugulased ja kaugemalt tulijad juba ees. Peale väikest ootamist lubati meid sisse ja olime tunnistajateks Kaimo ja Ly abielu registreerimisele. Targad sõnad kohaliku tädi poolt peale loetud, tegime väljas ühispildi ja suundusime pruutpaari limusiini järel Tori poole Ly perekonnanime uputama. Enne linnast välja sõitmist tegime mõned auringid Mudaravila ees (pärast väikest seismist 2 eelmise rongi järel). Maanteel sõites hüppasid metsast välja jahimehed ja Kaimo pidi aitama neil rebast lasta. Kuna Ly ka kaasas oli, jäi tema ülesandeks rebase naha eelmaldamine. Mõlemad said ülesandega ilusti hakkama.

Jätkasime teekonda. Pulmarong tundus veidi liiga rahulik ja meil õnnestus veenda isa "ussi tegema". See idee võeti tagapool väga hästi vastu ja üsna pea tegid seda vist kõik. Hullult lahe oli.

Perekonnanimi uppus ilusti, tagasiteeks anti kõigile kaasa viktoriiniküsimused pruutpaari kohta. Ei olnud just kõige lihtsamad:D
Tee peal jätkasime "ussivärki".

Alevi piiril peeti rong kinni pruutpaari sõprade poolt, et õnne soovida. Poe juures ka, sest üks kohalik lehm tahtis tähelepanu - Kaimo ülesandeks oli vikatiga muru niita ja Ly pidi lehma lüpsma. Viimast korda peeti rong kinni pulmamaja juures, kus Kaimo pidi last mähkima ja Ly puid lõhkuma. Jällegi said tööd edukalt tehtud.

Selleks, et pulmamajja sisse saada, pidid Ly ja Kaimo koos inimestepusa lahti harutama, Ly "metalse" kartuli ära koorima ja Kaimo ühe puu halgudeks lõhkuma. Pärast ülesannete täitmist haaras Kaimo oma abikaasa sülle ja viis sisse.
Sees oli uuesti õnnitlemine, ametite jagamine (meie Kariniga olime "laste sõbrad" ehk siis saime pisikestele mänge korraldada ja nendega pisut rohkem tegeleda), söömine-joomine, erinevad mängud (teatevõistlused, võrkpall sulega, traditsiooniline Õllepruulija ebatraditsioonilise asjade pätsamise-lunastamisega (pätsamise osa usaldati mulle, Evele ja Karinile)), etteasted ("külalisesinejate" ja Kaimo&Co poolt), pruudirööv (sellest ka Kaimo&Co etteaste) jne. Kõik ei tulegi enam meelde:D
Kui kell 3 sai ja me tegelikult minema hakkama pidime, keeras Kaido kella tagasi ja saime veel tund aega seal olla:P
Lõpuks pidime siiski pulmamajast lahkuma. Läksime viimaste vapratega Kaimo ja Ly koju. Istusime-tantsisime veel mõned tunnid ja umbes 6.30 läksime koju. Väsinud, aga rahulolevatena:)
Järgmisel päeval sain silmad lahti kell 14. Pulmad on lahedad!:D
Palju õnne veelkord!

Comments

1 Comments:

arvas, et... Anonymous Anonüümne

Tere, Eve!

Mul oleks su käest natuke infot tarvis (kui sa muidugi oled nõus seda jagama), aga ma ei näe kuskil sinu meiliaadressi.
Nii et kui sul juhtub aega olema, siis palun kirjuta meilile: mart3399@hotmail.com


Tervitades,

Märt

8/9/08 1:40 AM  

Postita kommentaar

<< Home