neljapäev, august 21, 2008

Öölaulupidu

Peale tööd jõudsin piisavalt kiiresti ühikasse ja nägin veel viimaseid Gerd Kanteri heiteid. Nii lahe oli vaadata õnnelikku inimest! Palju õnne!:)

Varsti jõudis Kessukas ka kohale. Plaani kohaselt pidime kell 19 ühikast liikuma hakkama, et jõuda 20ks lauluväljakule, aga nagu tavaliselt läks mul veidi kauem ja alles 20st saime minema. Nagu arvata oli, läks trollis sellisel kellaajal äärmiselt kitsaks ja ülla-ülla: edasi minna oli veel raskem, sest kõik bussid ja trammid olid rahvast täis! Nii me siis jalutasime kenasti kesklinnast lauluväljakule. Õnneks jätsin kõik asjad maha (sealhulgas loomulikult ka kolmed laulusõnad, mille spetsiaalselt öölaulupeoks välja printisin) ja ei pidanud midagi kaasa vedama.

Juba veerand 10 ajal olime lauluväljakul. Otsisime üles koha, kus õed istusid ja siis läksime Kädit otsima. Tee peal tuli vastu Katre, tema võtsime ka kaasa.
Tuleb välja, et me ei ole kõige paremad orienteerujad, aga õnneks on olemas selline tehnikaime nagu mobiiltelefon:D Kui üksteist õnnelikult üles leidnud olime, läksime õdede juurde istuma. Seal oli juba paras kamp koos, aga me mahtusime ka veel magamiskoti nurga peale:)

Alguses olid regilaulud ja mingid sõjalood, mis ei olnud väga huvitavad kuulata. Selle asemel lobisesime niisama. Varsti tulid head laulud ja siis sai juba kaasa ümiseda. Pungilugude ajal tegime Kariniga nii nagu peab. See mõjus üsna kehvasti tasakaalule ja pusastavalt juustele, aga oli hullult lahe! Tõenäoliselt tähendab see lähitulevikus suuremat sorti kaelavalu :D
Isamaaliste laulude osa oli kõige lahedam, siis seisid kõik püsti ja lainetasid koos ja lehvitasid lippudega ja laulsid kaasa ja olid lihtsalt head. Heli ja Herlend tõid Eesti ja Gruusia lipud ja me saime ka nendega lehvitada:)

Presidendi kõne oli ka hea. Inimesed elasid kaasa ja sini-must-valgeid oli terve lauluväljak täis.
Pärast lauldi veel mõned head ja veel paremad laulud. Kõige rohkem meeldisid Alo Mattiiseni omad: "Ei ole üksi ükski maa","Isamaa Ilu hoieldes", "Eestlane olen ja eestlaseks jään" ja loomulikult "Kaunimad laulud" (viimasest loost esitatud varianti polnud ma varem üldse kuulnud, aga see oli ülihea). Tõnis Mägi "Koit" ja "Palve" ei ole ka siiani oma võlu kaotanud...

Ühel hetkel sai isamaaline osa läbi ja laulma tulid Koit Toome, Hannaliisa Uusma, Liisi Koikson jt. Kuulasime nemad ka ära ja siis läksime Lasnamäele autole järgi. Kiire burger veel "Keemia gurmeerestoranis" (sest tegelikult oli mul kõht juba kell 9 tühi, aga ei raatsinud ühestki laulust sellepärast ilma jääda ja nii jäigi söömata) ja umbes kell 6 saime magama.

Üritusest jäid ainult head muljed - meie läheduses ei olnud ühtegi läbustajat, mitte keegi ei suitsetanud ja üldse olid kõik inimsed tohutult sõbralikud ja nautisid head muusikat. Ma ei tea, milline 20 aasta tagune öölaulupidu oli, aga 2008 oma oli super!:)

Järgmisel hommikul/päeval läksime Kessukaga pannkooke sööma, peale seda läks ta Pärnusse tagasi (et septembrist püsivalt Tallinnasse tulla!) ja õhtupoole käisime Kädiga "Viimaste soovide nimekirja" vaatamas. See oli mõnus positiivse sõnumiga film:)