esmaspäev, juuni 30, 2008

Alaril külas

Peale tööd (OK, pisut enne tööpäeva ametlikku lõppu) startisime viimase kambaga töö juurest, et minna Alari maakodu vaatama. Kohale jõudmine ei olnud liiga lihtne - isegi GPSi ja prinditud kaardi abiga suutsime veidi suurema ringi teha. Õnneks ei läinud selle peale palju aega ja varsti olimegi kohal.

Koht ise oli suhteliselt Tallinna külje all, aga asula sees tundus nagu oleks kaugel linnast eemal. Maja ja tee vahel olid puud ja põõsad ja hoovi sisse sõites oli tunne nagu siseneks teise maailma - maja ise ja kõrvalhooned olid päris vanad (ei jäänud täpselt meelde kui vanad), aga hästi säilinud. Alar tegi meile majas ekskursiooni ka. Kõrvalhoonetes olid veel saun ja vana sepikoda. Sepikoda oli kunagi päriselt ka kasutusel olnud ja seal oli ahi jakõik muu vajalik olemas. Ainult lõõts oli ajaga otsa saanud.

Saun oli samasugune nagu "Kevade" filmis. Esimest korda nägin päris elus sellist. Poisid käisid seda ise katsetamas ka ja ainult kiitsid:)

Vahepeal tibutas natuke vihma, siis istusime verandal. See oli selline igast küljest akendega. Ideaalne suvistel hommikutel istumiseks.

Pärast mängisime koroonat ja petanque'i ja siis oligi kell juba nii palju, et oli aeg koju minna. Järgmine külaskäik pidi tulema Lõuna-Eestisse Janeki ja Marguse juurde:)