pühapäev, august 06, 2006

Heli ja Timo pulmad

Laulatuse algus: 16.00.

Kell hakkas 12 saama, kui meie ema ja Kariniga võtsime suuna Jaagupisse ning Heli Pärnusse. Meie siis soengut tegema ja Heli meiki. Esimesena läks letti Karin, sest tal olid juba lokid olemas, ema sai järgmisena endale pähe ilusa punase roosi ja viimane olin mina.

Pärast seda jõudis Heli linnast tagasi, nüüd juba kaunistatud pulmaautos. Nüüd oli tema kord soengut teha ja meie sättisime ennast kodus valmis.

Umbes 15.30 jõudis Tauno õhtujuhiga Libatsest meile ja võttis meid Kariniga peale, et Helit riietama minna. Kiriku juures oli juba mustmiljon autot. Tundus nagu käiks kõik inimesed igal pool õigeaegselt:P

Juuksuris panime Anu abiga Helile kleidi, loori ja ehted selga/külge. Filmisime seda ka, aga tehniliste viperuste tõttu on see lint kustunud... Aga pilte tehti ka ja neid ehk ikka kunagi näha saab!
Pärast pisipaanikat, et kuidas me Kariniga kirikusse saame, lahenes olukord õnnelikult ja 3 minutit enne Helit olimegi kohal (3 minutit sellepärast, et nemad ootasid peale meie lahkumist 3 minutit). Võtsime oma kohad sisse ja kellad hakksid lööma. Orelimängija alustas pulmamarssi ja (Karini ja Martini järel) astusime kiriku vahekäiku. Rahvas seisis püsti. Ilus oli.

Heli ja isa tulid viimastena. Ja laulatus võis alata.
Kõigepealt tehti ära "ametlik" osa ehk see, mis tavaliselt perekonnaseisuametis tehakse. Seejärel hakkas laulatus. See oli ka ilus - vaata pärast video pealt ise! Välja tulime jälle pulmamarsi saatel.

Pärast tegime palju pilte ja siis läksime koju šampust jooma. Suure ringiga. See oli minu esimene pulmarongis sõitmine, mida ma tegelikult mäletasin ka.
See tehtud, jõime kodus oma joogid ära, kuulasime väikeseid kõnesid ning vaatasime Heli ja Timo abielusobivuse teste. Heli vana perekonnanimi lendas raketiga vastu taevast.

Paari tunni pärast läksime jälle sõitma. Nüüd tegime seda kauem ja kaugemale. Käisime Lembitus ja tagasi tulles külastasime tee peal olevat kurepesa, et noorpaar saaks 2 poega, 2 tütart ka ühed kaksikud:D

Meie kärarikas rong peeti kinni ka. Timo pidi jälle puid lõhkuma:P


Pidu ise toimus Libatse koolimajas. Seal jagati ameteid, mängiti mänge, tantsiti, lauldi ja oldi niisama nagu pulmas kohane. Pruudivarguses olime meie Kariniga osavad pruudimeelitajad:P
Peo lõpuosas sai pulmarahvas paar uut tantsu ka oma kavasse ja ansambli lõpulooks oli imehea "3 sõpra".

Umbes 5-ajal jõudsime lõpuks koju magama.

Hommikul käisime plakateid ja kaski koristamas, et siis jälle koju minna ja "teise päeva" rahvaga mõnusalt aega veeta.

Kokkuvõtteks siis niipalju, et arvatavasti kõik ei saanud siia kirja, sest mul ei seisa kõik meeles, aga pidu oli lahe ja kui pilte saan, panen siia ka üles. Hiljem võid Karini ja Heli kirjatükke ka vaadata;)