reede, mai 26, 2006

Jalgratturite vandenõu!

Täiesti märkamatult jõudis ka sel kevadel kätte päev, kus parkla väljasõidutee ees seisis politseinik suure aiatükikesega, mida ta väravana kasutas ja ühika juurest transpordivahendeid kasutades kuskile jõudmine tähendanuks suuremat planeerimist.

Just nimelt: toimus E.O.S. Tallinn Grand Prix 2006.

Mustamäe täieõigusliku elanikuna saime meie võistluse toimumisest alles siis teada, kui hommikul akna alt politseinikud avastasime. Isegi trollipeatuses polnud mingit teadet ürituse toimumise kohta, kuigi me olime selle rattaraja poolt täiesti ümber piiratud! (Leidsin isegi joonise selle kohta)
Õnneks lähen mina tööle jalgsi (joonisel ühikast stardikohani) ja seega minu liikumist see ei seganud :D Need, kes trollide-bussidega tulid, kaebasid küll, et pidid jalgsi suure ringi tegema, sest ükski asi ei sõida õigel liinil ja nagu sellest veel vähe oleks, ei lasta jalakäijaid igalt poolt üle tee. Olin siis hästi rahul oma elu- ja töökohaga, kui selgus, et kuna töötame 4. korrusel, paistab stardi-finišikoht meile väga kenasti ära. Katre, kes istub akna all, teavitas meid iga kord kui ratturid järgmiselt ringilt tulid ja nii nägime meie ka võistlust.

Ka autasustamispoodium püsti pandud nii, et meil ikka hea vaadata oleks ja erinevalt tublidest pealtvaatajatest, kes raja äärde ronisid, ei saanud meie vihmast märjaks ega pidanud äikse pärast hirmu tundma.

Pärast meeste sõitu saime VIP-ülevaate sellest, et kes ja kui pikalt Janek Tombakuga intervjuud tegi. Päeva lõpuks oli meil juba hea meel, et võistlused koju kätte tuuakse.