teisipäev, mai 16, 2006

Tuutorlus ehk rebaseabi

Nüüd olen siis minagi tuutorite ridades! Põhimõtteliselt on tuutorid need heasüdamlikud inimesed, kes aitavad noortel ja rohelistel rebasekesekestel meie suures koolis kohaneda ja esimesest ehmatusest üle saada.

Selleks, et targad tuutorid ikka tõepoolest midagi teaks, toimus ka meie koolitamine. See algas esmaspäeva hommikul kell 9. Seal sain teada, et meie koolis on olemas psühholoog-nõustaja (sest just tema viis koolitust läbi) ja meie koolitus oligi tegelikult psühholoogiline koolitus. Tegelikult oli seal infot ikka päris palju. Kaasa anti ka punase kiirköitja täis materjali.

Väikeste pausidega kestis päev 16.00-ni (vahepeal käisime pildistamas ja söömas ja niisama puhkamas). Aeg lendas kiirelt, kuna teemad olid nii huvitavad. Saime ka mõned koduülesanded, millest meelde jäid:
1. tee ühele inimesele kompliment mitte millegi eest (see ei tohi olla tema välimuse kohta!)
2. lähene trollipeatuses võõrale ja vaata, millal ta eemale astuma hakkab (personaalse ruumi mõõtmiseks. HOIATUS: mõne inimese koral ei pruugi see hästi lõppeda!)
Teisi ei mäleta...

Teisipäev oli minu grupi videotreeningu päev. Seal tegime "Kuul maandumise" testi, kus siis meie grupp oma kosmoselennukiga "pisut" (320km) kursilt kõrvale kaldus ja pidi tegema läbi teekonna emalaevani.
Asja mõte oli see, et igaüks pidi 14-esemelise nimekirja asju tähtsuse järjekorda panema ja seejärel saime grupiga kokku ja pidime kokku panema kõigile ühesuguse nimekirja. Asi oleks olnud edukas, kui grupi arvamus ja ekspertide arvamus poleks nii palju lahku läinud (meil oli erinevus 39), mis tähendab seda, et meie grupp oleks sellises õnnetuses päris indlasti surma saanud:D
Lohutav on teada, et minul isiklikult oleks sellest grupist siiski kasu olnud, sest minu enda arvamus erines ekspertide omast 59 punktiga. Ma pole eriline "kuuinimene"...

Teine osa videotreeningust oli 1-minutiline esinemine, kus teemaks sina ise. See läks mul suhteliselt hästi, sest esitust peeti loomulikuks (kuigi sisu kohta sain päris mitu märkust). Lõpuks jagas psühholoog meile kasulikke trikke avalike esinemiste ja inimestega manipuleerimise osas. Nüüd pean vaid oma teadmisi rakendama hakkama.