esmaspäev, aprill 18, 2011

Kambodža

Nüüdseks oleme õnnelikult Kambodžasse jõudnud.

Esimesel õhtul käisime ujuvat küla vaatamas - see on ühes madalas järves (umbes 0.5-1 meeter sügav) asuv kalurite küla, kus neil on oma kool, politsei, restoran ja kõik muu eluks vajalik.
Külasse saamiseks võttis meid enda paadile üks kohalik noormees, kelle igapäevane töö ongi turiste ujuvasse külla ja tagasi toimetada (sõidu hinnaks 20USD).
Elamustingimused tundusid veidi ebahügeenilised (järves olevat vett kasutatakse nii söögi tegemiseks kui ka enda pesemiseks), aga tundus, et me olime ainukesed, kellele see imelikuna tundus.

Järgmisel päeval käisime Angkori templites. Kui alguses oli plaan neid 3 päeva vaatamas käia, siis enamik turistiinfosid väitis, et tegelikult on võimalik kõik ühe päevaga ka ära näha ja me muutsime oma plaani (üheks mõjutavaks teguriks oli sissepääsupileti hind ka - ühe päeva eest 20USD, kolme eest vist 40USD).

Vaatasime ja imestasime terve päeva. Mõnes kohas jäi käimata ka, sest mul olid liiga lühikesed riided seljas ja lihtsalt ei lubatud sisse (ma ei teadnud, et varemetes ka riietumisel reeglid on...). Selles kohas käisime ka, kus "Tomb Raider" filmitud on. Mitte, et ma seda filmi näinud oleks...
Giidi me ei võtnud, aga kindlasti uurin tagantjärele, mis värk nende templitega oli, sest neid on ikka tohutult palju seal ja kuskilt hiljem kuulsin, et kogu kompleksi ehitamine võttis kenasti aega ja siis nad kasutasid seda paar aastat ja jätsid lihtsalt maha.

Ülejäänud nädala jooksul käisime niisama linna peal jalutamas, turul ööturul, võtsime erinevaid massaaže, vedelesime oma suurepärase hotelli basseini ääres ja lasime uuesti kaladel oma varbaid kõdistada.
Uutest toitudest proovisin ära draakonivilja - näeb ilus välja ja maitseb hästi.

Järgmine peatus - Ho Chi Minh City!