laupäev, september 22, 2007

Konverents "Visioonist lahendusteni"

Kogu üritus toimus Pärnu kontserdimajas ja sellepärast sain kodust autoga minna ja tõusta kell 8.30, mis on tohutult hilja võrreldes tavaliste tööpäevadega. Nii mõnus...

Et siis tõusin hilja ja läksin Pärnusse. Otseloomulikult jäin ma nati hiljaks, aga õnneks üsna vähe, nii et kuulsin isegi päevajuhi sissejuhatavat juttu.

Esimesest päevast jäi meelde Aleksander Väljamäe ettekanne "elava" meedia ettekanne, kus räägiti muuhulgas üksteist ära tundvatest merekarpidest:) Nende rakendamise koht libises (vähemalt) minu kõrvust mööda...

Negatiivsena jäi meelde ukrainlase ettekanne, sest minumeelest ei rääkinud ta kõigest, mis kokkuvõttes lubatud oli ja peale selle tundus, et üks kahest: ta on väga närvis või nägi seda juttu esimest korda.

Andrus Viirg'i jutt Silicon Valley kohta oli ka huvitav, aga tagantjärele mõeldes mitte nii huvitav kui teise päeva asjad:P

Esinemisoskus oli ka osadel meestel kohe silmapaistvalt hea - esimesena kohe Tero Kulha esines äärmiselt hästi, kuigi teema mind väga ei huvitanud ja esimese päeva viimane esineja John Strand oli lausa suurepärane.

Õhtul käisime SunSetis peol. Ma arvan, et esinejaks oli Lancy tantsutrupp... neid me väga palju ei vaadanud, ajasime niisama omavahel juttu. Hea oli töökaaslastega ka vabal ajal koos olla:)

Teist päeva alustas Claus-Peter Unterberger, kelle jutust mulle midagi eriti meelde ei jäänud, aga kelle esinemisoskus avaldas muljet.

Peter Pfläging'u jutu põhiideena jäi mulle meelde jutt vabavarast, aga Viini IKT lahenduse jutust ei mäleta ma kahjuks enam midagi...
Selle ettekande ajal proovisin kuulata ka sünkroontõlget, sest oli sõnu, mida ma varem kuulnud pole ja ilma milleta lause mõte kaduma läks, aga... see tädi, kes tõlkis oli esiteks ajalises nihkes (mis on küll loomulik, aga mind häiris slaidide ja teksti mitte kokku langemine) ja teiseks jättis ta tõlkimata (ütles ka inglise keeles) just need sõnad, mille pärast ma ta abi kasutasin:S Edasi kuulasin ise ja tõlkisin oma peaga.

Philippe Borremans'i SecondLife.com jutt oli super-hüper-huvitav: ta rääkis võimalusest korraldada 3D koosolekuid, simuleerida 3D-ga operatsioone, uurida seadmeid jms. Hullult huvitav, ausõna. Selle kohta oleks võinud vabalt pikema loengu teha.

Seejärel rääkis Ingvar Kupinski digitaalsest televisioonist ja kuigi ma sellest teemast juba pisut tean, oli ka uut infot ja nii jutt kui ka esinemine olid väga head.

Agu Leinfeld rääkis inimeste tuvastamisest ja selle rakendamisest. Tundus, et see jutt sai liiga kiirelt läbi, oleks tahtnud veel kuulata.

Rain Ottis'e küberrünnakute teemaga sama lugu - oleks tahtnud seda palju pikemalt kuulata, tundus, et rääkida oleks olnud küll...

Konverentsi lõpetas Kristjan Port, kes rääkis kogu tehnika jutu lõpetuseks hoopis sellest, kuidas peaksime iseenda eest hoolitsema samal ajal kui kõik tegevused arvutite poolt nii "lihtsaks" muudetud on... Tema jutust jäi meelde 2 mõtet:
1. Liiga pikalt järjest töötades hakkavad ajurakud surema - see on halb uudis. Hea on see, et kui sa teed sporti, siis ajurakud taastuvad. Moraal - tee sporti!
2. Spordist mõtlemine võib olla sama kasulik kui sportimine - peab lihtsalt (eksole:P) väga täpselt ette kujutama, kuidas ja mida sa teed;)

Ja oligi läbi! Nagu juba mainisin, oli teine päev tunduvalt huvitavam. Kui järgmisel aastal samasugune on, lähen hea meelega uuesti:)