laupäev, detsember 24, 2005

Jõululaupäev

Hommikul, kohe pärast ärkamist aitasin isal kuuske püsti panna (et siis vaatasin, et kas on sirgelt või mitte). Seejärel (kuna Karin keeldus ärkamast ja Heli oli arvutiga ametis) hakkasime seda kahekesi kaunistama.

Esimene suurem töö oli tulede kuusele saamine, sest tundus, et kuusk oli pisut pahane selle peale, et me ta metsast ära tõime, kuna ta kogu aeg küünistas ja okastas mind.

Kui kõik muud asjad olid juba pandud, jõudis kätte aeg minu toodud karra lisamiseks. Varusin spetsiaalselt selle kuuse jaoks ERITI palju kuldset karda. Ja peaaegu pool mahtus kuuse peale ka. Ülejäänud karra laotasin täiesti meelevaldselt (lahe sõna!) mööda maja laiali. Nii said karraga kaunistatud pildiraamid, kardinapuud, TV-alus ja-antenn, klaver, laelambid, vannituba jne. Nüüd särab maja päris ilusti:)

Vahepeal koristasime, tegime nati piduroogasid ja käisime isaga vanaema korterit kaunistamas. Täiesti juhuslikult leidsime üles varutule vanaema lemmiktuledele (nendele samadele, mida ma mööda Tallinnat otsimas käisin ja mille kohta öeldi, et neid Nõukaaegseid asju enam Eestisse ei tooda). Tänu sellele on vanaemal nüüd tuled kuusel, elutoa ja köögiaknal. Loomulikult ei tasu ära unustada ka karda, mille kõik eelpoolmainitud kohad samuti kaunistuseks said.

Õhtul käisime surnuaias küünlaid viimas ja kirikus jumalateenistusel. Kirikusse jäime "pisut" hiljaks ja sellepärast saime laulda ainult ühe laulu. Seda ka ilma laululehtedeta, sest neid teisel korrusel lihtsalt ei olnud. Pärast panime küünlapuule igaüks oma küünla ka.
Lahe oli see, et kirikus oli nii palju rahvast, et uksest sissesaamiseks läks mitu pikka minutit ja pärast välja tulles nägime palju vanu tuttavaid:)

Pärast jõululaupäeva toiminguid läksime vanaema juurde, et tema ka meile pühi veetma tuua. Kuna Helil ja emal läks kaua kiriku juures aega, hakkasime Kariniga jala minema. Tee peal tuli meile idee, et peaks jõulude puhul ikks ingleid ka tegema.
Nüüd on kirikumõisa pargis, politseimaja vastas ja vanaema elutoa akna all 2 lumeinglit. Igal pool üks minult ja teine Karinilt.

Pärast õhtusööki jagas päkapikk Karin kingitused laiali. Igaüks tegi, mida oskas ja kui kõigil salmid otsa said, harrastasime seda "istun sülle ja teen pai" kingituse kättesaamise metoodikat.

Veel hiljem õhtu poole tuli meile külla täditütar perega. Külalised on lahedad:)