teisipäev, oktoober 10, 2006

Koolitatud... ja šoppamise teoreem

Seoses uue töötaja staatusega võin käia igasugustel koolitustel (õigemini on need mulle isegi kohustuslikud).

Eelmisel nädalal kuulasin "Visioonide ja lahenduste" ning tööprogrammide kasutamist õpetavaid koolitajaid, sel nädalal oli põhirõhk firmat tutvustavatel koolitustel. See visiooni-sari on igasuguste vajalike programmide tutvustamine, firmat tutvustav aga täiesti seinast-seina info.

Ma kohe ei saa mainimata jätta, et peaaegu eranditult olid firmat tutvustaval koolitusel väga head ja suurepärased esinejad (üksikud olid lihtsalt head). Nende jutt oli arusaadav ja kõik vastasid meelsasti ka meie küsimustele (kusjuures tuli välja, et me küsisime rohkem kui "tavalised" uute töötajate grupid). Seoses sellesama suure küsimustetulvaga lõppesid meie koolituspäevad ka "pisut" hiljem kui arvestatud oli.

Pärast teist (ehk siis viimast) päeva tundsin ennast oluliselt targemana. Peale selle andis see ka tohutult energiat ning suutis isegi sellises suures ettevõttes täiesti koduse tunde tekitada. Hea kui asjad on hästi organiseeritud:) (Y)



Peale koolitust õue minnes sain tunda põhjamaiselt külma õhku ja seetõttu pidin jooksujalu 'Kristiinesse' tormama, et endale midagi soojemat selga saada...
Poodides ringi käies mõtlesin välja šoppamise teoreemi. See on järgmine: "Rahahulk mida oled valmis toote eest välja käima on pöördvõrdeline ajaga millal sul ostetavat asja vaja läheb." Lahtiseletatuna (minu loogika järgi) tähendaks see seda, et kui sul pole seda asja eriti vaja, siis vaatad et jube kallis on ja ei osta; samas kui sul midagi ikka väga kiiresti vaja on, siis oled valmis oma viimased sendid ka sinna alla panema, peaasi et toote kohe kätte saaks.
Loogiline, eksole? :)

No minul läks õnneks ja leidsin endale kiiresti nunnu jope. Soe on see ka. Nüüd võib lumi tulla! :D